2010/07/02

Imbunatatire imagini

In acest tutorial o sa va prezint un tutorial in care puteti ajusta aspectul unei imagini:

Mai sus este un mic exemplu unde se poate vedea diferenta dintre o poza facuta cu un aparat foto obisnuit si aceeasi poza avand un mic efect aplicat. Aceasta metoda se aplica cel mai bine peisajelor, insa se poate aplica tuturor fotografiilor facute.

Efecte layere

Pentru asta, tot ce ai de facut e sa deschizi poza sau imaginea in Photoshop. Daca layer-ul in care se afla este blocat, dai un dublu click pe el si apoi “Enter” pentru a debloca layer-ul. Urmatorul pas este duplicarea acestui layer ce contine poza sau imaginea ce se doreste a fi modificata (se poate obtine apasand CTR+J sau daca se trage efectiv layer-ul cu imaginea peste iconita cu “Create new layer” din fereastra cu Layers).

Avem acum 2 layere, dintre care unul este copie fidela a celuilalt. Acum tot ce mai avem de facut, e sa schimbam Blending mode-ul in Soft Light layer-ului aflat deasupra si gata, avem o poza care arata tot mai bine, parca e mai clara, iar culorile sunt mult mai vii. Optional, se poate ajusta si nivelul efectului de la Opacity, sau pentru un efect si mai pronuntat, se poate pune Blending Mode in Overlay.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu injura!

 
;